Burn-out… een ziekte?

De moderne wereld wordt geplaagd door het fenomeen burn-out. Naar schatting heeft wel 14 procent van de werkende bevolking hier last van. Misschien kampt iemand binnen jouw bedrijf ook wel met een burn-out. Maar toch was er al die tijd geen erkenning voor de klacht. Daar komt vanaf 1 januari 2022 verandering in. In dit blog lees je wat op dit moment de definitie van een burn-out is en hoe VAXA hier tegenaan kijkt.

Burn-out op de ICD-lijst

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zal op de bovengenoemde datum burn-out toevoegen aan de ICD-lijst (internationale classificatie van ziekten). Deze catalogus bestaat uit 55.000 ziekten, symptomen en letsel oorzaken. Het doel van de ICD-lijst is onder andere het bijhouden van statistieken en gezondheidstrends. Iedere aandoening krijgt een eigen code. Dat geldt straks ook voor burn-out. In de toekomst zal er steeds meer bekend worden over dit verschijnsel.

De betekenis van burn-out

Op de ICD-lijst wordt burn-out echter niet als ziekte omschreven. De klacht wordt slechts een ‘werkfenomeen’ genoemd dat tot stand komt door chronische stress op de werkvloer. Daarbij heeft de WHO 4 regels opgesteld waarmee je kunt bepalen of iemand een burn-out heeft:

  • Er is sprake van energietekort of totale uitputting
  • Afstandelijke, negatieve en cynische gevoelens ten aanzien van het werk
  • Verminderde effectiviteit op het werk
  • Uitsluitend van toepassing op de werkomgeving 

Voordat ernaar deze regels gekeken wordt, zal een arts een aantal psychische aandoeningen moeten uitsluiten. Denk hierbij aan angststoornissen en/of stemmingsproblemen. Als hiervan geen sprake is, kan hij beslissen of het gaat om een burn-out. Maar is dit eigenlijk wel te doen? Het is namelijk erg lastig om verschillen tussen de aandoeningen te zien. De verschillen zijn zelfs bijna niet te duiden.

Geen burn-out, maar depressie of overspannenheid

Wat ons betreft is er te veel overlap tussen depressie, burn-out, angststoornis, enzovoort. Bij depressie denkt men vaak aan sombere gevoelens die suïcidaliteit kunnen veroorzaken. Dit kan zeker een kenmerk zijn, maar de grote gemeenschappelijke symptomen van depressie en burn-out zijn vermoeidheid en de gevoeligheid voor negatieve emoties, wat kan leiden tot verminderde effectiviteit op de werkvloer. Valt er dan wel goed te bepalen of iemand een depressie of burn-out heeft? Bovendien is burn-out geen officiële ziekte en depressie wel. 

Als het werk alleen maar het probleem is, noemen wij dit overspannenheid. Is er sprake van chronische vermoeidheid? Dan neigt dat naar depressie. 

Vaxa maakt dus alleen maar onderscheid tussen:

  • Depressie
  • Overspannenheid

Beide problemen vergen een geheel andere aanpak om te bestrijden, als het gaat om de kwaliteit van je medewerkers. VAXA helpt je onderzoeken wat er precies aan de hand is. Wat betreft overspannenheid kunnen we veel voor je betekenen. Bij depressie is het verstandig om eerst naar de dokter te gaan, maar ook daarbij kunnen onze vitaliteitstherapeuten helpen. Samen zorgen we ervoor dat jouw overspannen medewerkers zich weer mentaal, emotioneel en fysiek prettig voelen en plezier krijgen in hun werk.  

Lees verder

Vitaliteit heeft niks met gezondheid te maken

De meeste mensen denken bij vitaliteit aan voldoende beweging, slaap en gezonde voeding. Ofwel: aan gezondheid. Maar vitaliteit heeft daar niks mee te maken. Wat betekent het dan wel? En hoe weet je of je vitaal bent? Dat leggen we je haarfijn uit.