Pesten op het werk: hoe ban je huftergedrag uit?

Ja, het is echt waar! Pesten op het werk komt regelmatig voor. Je denkt dat je kinderen er alleen mee thuiskomen, maar misschien maak jij het zelf ook wel mee. Misschien ben jij wel een boosdoener zonder dat je het door hebt. Of misschien heeft je directe collega ermee te maken. Maar het zou ook zomaar kunnen dat jouw manager het wel op orde heeft in zijn team. In ieder geval heeft elke organisatie last van pesten op het werk en het is hardnekkig om te bestrijden.

28 februari 2020

Omgaan met spanning: rituelen voor performance

Ken je dat spanningsgevoel vlak voordat je een belangrijke presentatie wilt houden? Of voor het sollicitatiegesprek voor die ene baan die jij zo graag wilt hebben? Of voor dat gesprek met je manager dat je moet voeren om verder te komen? Het is een beklemmend gevoel in misschien wel je onderbuik, je nek of ergens anders in je lijf waardoor je weet dat je zenuwachtig bent. Spanning kan jou tegenhouden om te doen wat je wilt doen, en dat is zo jammer, want je weet zeker dat je het kunt. Toch is er een methode die jou door dit gevoel heen kan loodsen. Wij leggen je uit hoe je kunt omgaan met spanning.

15 februari 2020

Aandacht voor welzijn medewerkers begint bij de manager

De afgelopen jaren staken werkgevers steeds meer geld in de gezondheid en het welzijn van hun medewerkers. Grote bedragen gingen naar initiatieven zoals ontspanningsprogramma’s en individuele trajecten. Op korte termijn kunnen sommige van dergelijke projecten nuttig zijn, maar of ze op de lange termijn ook een goed effect hebben is te betwijfelen. Zou er niet ook een taak zijn weggelegd voor de manager?

18 december 2019

Stress op de werkvloer aanpakken

9 van de 10 Nederlandse professionals ervaart stress op de werkvloer. En een derde vindt de werkdruk te hoog. Dit zijn schrikbarende cijfers en toch weten organisaties en hun managers hier niet goed mee om te gaan. Hierdoor wordt de kans op overspannenheid en verloop onder medewerkers steeds groter.

16 december 2019

Burn-out… een ziekte?

De moderne wereld wordt geplaagd door het fenomeen burn-out. Naar schatting heeft wel 14 procent van de werkende bevolking hier last van. Misschien kampt iemand binnen jouw bedrijf ook wel met een burn-out. Maar toch was er al die tijd geen erkenning voor de klacht. Daar komt vanaf 1 januari 2022 verandering in. In dit blog lees je wat op dit moment de definitie van een burn-out is en hoe VAXA hier tegenaan kijkt.

11 december 2019

Vitaliteit heeft niks met gezondheid te maken

De meeste mensen denken bij vitaliteit aan voldoende beweging, slaap en gezonde voeding. Ofwel: aan gezondheid. Maar vitaliteit heeft daar niks mee te maken. Wat betekent het dan wel? En hoe weet je of je vitaal bent? Dat leggen we je haarfijn uit.

11 december 2019